Pogoji poslovanja

Pred rezevacijo fotografiranja, vas prosimo, da preberete pogoje poslovanja.

 1. Z rezervacijo potrjujete, da ste ste seznanjeni s ponudbo (cena, kaj je vključeno v ceno ipd.).
 2. Ob rezervaciji termina ste dolžni poravnati akontacijo v višini 50,00 EUR. S plačilom akontacije si zagotovite termin fotografiranja, znesek akontacije se odšteje od končnega zneska izbranega paketa.
 3. Stroški prevoza na izbrano lokacijo so do 50 km, merjeno z Bleda, vključeni v ceno vsakega paketa.  Vsak dodatni kilometer se zaračuna po tarifi 0,37 EUR/km.
 4. Termin fotografiranja je mogoče  prestaviti, če fotografa o tem pisno obvestite najmanj 24 ur pred fotografiranjem. V kolikor tega ne storite, plačilo rezervacije zapade.
 5. V kolikor naročnik odpove fotografiranje zaradi neupravičenih razlogov, se vplačana akontacija ne vrne.
 6. Fotograf si pridržuje pravico, da datum fotografiranja prestavi zaradi bolezni, slabega vremena ali drugih nepredvidljivih dogodkov.
 7. V primeru okvare in kraje fotografske opreme fotograf ni odgovoren za nastalo škodo. V tem primeru se naročniku v celoti povrne vplačilo akontacije.
 8. Računalniško obdelane fotografije bodo v spletni galerij na voljo v 14 – 21 dneh po izvedenem fotografiranju.  Dostop do spletne galerije bo omogočen 14 dni. Vse obdelane fotografije se bodo hranile v arhivu 1 leto po fotografiranju, ostale neobdelane pa se bodo izbrisale v 30-ih dneh po objavi spletne galerije.
 9. Zamenjave in vračila, po oddanem naročilu in plačilu, niso več možne.  Če izdelek prejmete poškodovan, nam to pisno sporočite v 48 urah po prevzemu.
 10. Izbor najlepših fotografij in njihova obdelava je predmet kreativnosti fotografa. RAW ali neobdelanih datotek ne izdajamo, saj se ne smatrajo za dokončan izdelek. Dodatna obdelava se plača posebej (5,00 €/fotografijo).
 11. Naročeni produkti bodo izdelani v največ šestih tednih. Ko bodo prispeli, vas o tem obvestimo preko telefona ali elektronske pošte. Če produktov ne boste uspeli prevzeti osebno, vam jih lahko pošljemo na vaše stroške.
 12. Ne odgovarjamo za izgubo že izročenih fotografij. Priporočamo dodatno arhiviranje digitalnih fotografij.
 13. Podjetje Kontum d.o.o. se v primeru morebitne škode ali poškodbe tekom fotografiranja odvezuje vse odgovornosti.
 14. Vse fotografije so avtorsko delo fotografa. Pridružujemo si avtorsko pravico do vseh fotografij, tudi prodanih v natisnjeni obliki (foto knjiga, fotografija na platnu,…). Uporaba fotografij naročnika je omejena le za osebne, nekomercialne namene. Fotografij se ne sme uporabljati za prodajo ali pripisovanje tretji osebi.